LISENSSI-INFO

Hyvä harrastaja,

Tampereen Taekwon-Do seura on Suomen ITF Taekwon-Do ry:n jäsenseura ja sitä kautta mukana liiton lisenssijärjestelmässä. Lisenssikausi on vuoden mittainen ja uusi lisenssikausi alkaa aina syyskuun 1. päivä. Erilaiset lisenssivaihtoehdot on esitelty ja lisenssin voi ostaa liiton internet-sivuilla osoitteessa:

http://www.taekwon-do.fi/liitto/lisenssit »

Kaikkien harrastajien tulee lunastaa jokin viidestä lisenssivaihtoehdosta! Jos et ole varma sinulle sopivasta lisenssityypistä, ota yhteyttä SITF:n lisenssivastaavaan (lisenssit@taekwon-do.fi).

Miksi lisenssi?

Olet valinnut harrastukseksi kamppailulajin, jossa voi sattua harjoituksissa, kilpailuissa tai leireillä pienempiä tai suurempia tapaturmia lämmittelyissä, varsinaisissa harjoituksissa tai kilpailusuorituksissa. Taekwon-Do on lajina suhteellisen turvallinen, sillä suurempia tapaturmia sattuu vuosittain alle 20 kappaletta. Jos tapaturma kuitenkin sattuu, on hyvä tietää, että itselläsi ja myös harjoituskumppanillasi on voimassa oleva tapaturmavakuutus.

Vakuutus takaa sen, että sekä sinä itse että harjoituskumppanisi pääsette välittömästi asiantuntevaan hoitoon ja esimerkiksi suuremmat ja kalliimmatkin leikkaukset saa katettua vakuutuksesta.Kaikilla harrastajilla on oltava voimassa oleva lisenssi. Vahingon sattuessa lajiliitto tai seura ei korvaa vahingosta aiheutuneita kuluja. Voit hankkia tapaturmavakuutuksen itse mistä tahansa vakuutusyhtiöstä, muista kuitenkin varmistaa, että kyseinen vakuutus korvaa nimenomaan ITF Taekwon-Do -harjoittelussa sattuneet vahingot.

Mitä lisenssi sisältää?

Vakuutuksellinen lisenssi sisältää OP-Pohjolan tapaturmavakuutuksen sekä liiton lisenssiosan (32 € kaikissa lisenssityypeissä). Voidaksesi osallistua Suomen ITF Taekwon-Do ry:n ja sen alaisten seurojen järjestämiin tapahtumiin, kuten harjoituksiin, vyökokeisiin, leireille, kilpailuihin ja koulutuksiin, sinulla on oltava voimassa oleva lisenssi. Lisäksi lisenssin maksaneet harrastajat saavat kahdesti vuodessa ilmestyvän Taekwon-Do Life -lehden kotiinkannettuna. Vakuutukseton lisenssi sisältää ainoastaan liiton lisenssiosan. Edut vakuutusta lukuunottamatta ovat samat kuin vakuutuksellisissa lisensseissä.

Tapaturman sattuessa

1. Mene lääkärin vastaanotolle mieluiten 14 päivän kuluessa tapaturman sattumisesta (katso tarkempi ohje OP-Pohjolan tuoteselosteesta).

2. Täytä korvaushakemus, kun haettavien kulujen määrä ylittää omavastuun.

3. Vakuutusehtojen mukaan korvauksenhakijan tulee itse maksaa hoitokulut ja hakea niistä ensin sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Jos olet saanut Kela-korvaukset suorakorvauksena jo lääkäriasemalla, voit hakea vakuutusyhtiön korvauksia heti. Jos hoitolaitos ei ole vähentänyt kustannuksista sairausvakuutuslain mukaisia korvauksia, sinun tulee hakea ne itse Kelalta ennen korvaushakemuksen lähettämistä. Ota tositteista kopiot ennen kuin lähetät ne Kelaan. Hae korvausta sen jälkeen, kun olet saanut Kelan maksaman korvauksen.

4. Korvaushakemuksen lisäksi toimita OP-Pohjolaan erikseen pyydettäessä

– potilaskertomus tai lääkärinlausunto,

– kulutositteet eli kuitit tutkimuksista ja hoidoista sekä lääkekuitit ja lääkelaskelma.

5. Kalliiseen toimenpiteeseen (esim. leikkaukseen) voi saada maksusitoumuksen OP-Pohjolan hoitolaitoskumppanille.

Lisätietoja lisensseistä ja apua ongelmatilanteisiin:

Sporttirekisteri: sporttirekisteri@valo.fi
Liiton lisenssivastaava Laura Nikkola-Kuusisto: lisenssit@taekwon-do.fi