Mitä Taekwon-Do on?

”Taekwon-Don todellinen voima tulee mielen ja vartalon hallinnasta, toinen ilman toista ei ole Taekwon-Doa”.

Taekwon-Do on Koreasta kotoisin oleva taistelulaji. Taekwon-Do = jalan ja käden tie. Tae- tarkoittaa jalkaa ja jalalla tehtäviä tekniikoita, kwon- tarkoittaa kättä ja kädellä tehtäviä tekniikoita. Viimeinen tavu Do- tarkoittaa tietä, ajatusta ja tapaa ajatella. Eräänä määritelmänä Taekwon-Don sanotaankin olevan aseetonta, tieteellisen tarkkaa vartalon käyttää taistelu-, itsepuolustus-, sekä harrastustarkoituksiin.

Taekwon-Don juuret ovat monissa erilaisissa korealaisissa, kiinalaisissa sekä japanilaisissa taistelulajeissa. Lajin kehittäjä oli kenraali Choi Hong Hi, 9 dan. Choi antoi lajille nimen Taekwon-Do, joka virallistettiin 11.4.1955. Taekwon-Do on useille harrastajilleen enemmän, kuin vain tavallinen harrastus, monille se on elämäntapa.

Taekwon-Dosta on kehittynyt myös moderni ja näyttävä urheilulaji. Kilpailulajeina ovat liikesarjat, ottelu, voimamurskaus, erikoistekniikkamurskaus ja näytösottelu. Kaikissa lajeissa, poislukien näytösottelu, käydään sekä yksilö- että joukkuekilpailut ja sarjat on jaettu erikseen naisille ja miehille. Kilpailun osa-alueet esitellään tarkemmin Taekwon-Don osa-alueiden yhteydessä.