22. junioreiden ja 31. senioreiden EM -kilpailut olivat Tampereella 28.4.-1.5.2016

Kirjoittanut: Aleksi

Ensimmäisen kerran 2004 ja heti perään 28.4.-1.5.2016 Tampere on saanut isännöidä EM –kilpailuita Suomessa. Monelle tämän vuoden kilpailu saattaa olla ainoa kansainvälinen arvokisa, johon pääsee harrastuksensa aikana. Vielä useammalle tämä oli ainoa Suomessa järjestettävä kansainvälinen arvokisa. Toivottavasti pääsit mukaan, sillä kisa oli todella hyvä Taekwon-do –kilpailu. Kirjoitan tätä asiaa nyt kilpailijan näkökulmasta. En osallistunut järjestelyihin tai talkoohommiin. Kilpailijalle suuri murhe on usein aikataulujen pitämättömyys, epätietoisuus siitä, missä ja koska pitäisi olla sekä heikot lämmittelytilat. Näissä kisoissa mainittuja ongelmia ei omalla kohdallani ollut kertaakaan. Kisapaikalla työtä tehneen talkooporukan panos näkyi loistavasti. Iso kiitos siitä! Tiedätte kyllä, keitä olette.

Tampereen Taekwon-do –seura oli messevästi edustettuna EM –karkeloissa. Jo monesti kehutussa talkooporukassa on niin monta ihmistä, etten uskalla lähteä luettelemaan nimiä, sillä unohtaisin varmasti jonkun ja sitten hävettäisi. Kisat eivät olisi onnistuneet ilman teitä. Järjestelyiden lisäksi tarvitsemme kilpailijoita. Tampereen seurasta oli tällä kertaa mukana läjä pitkän linjan kehäraakkeja. Henna osallistui otteluun. Hennan suoritus kantoi toiseen otteluun asti, jolloin tuomarin päätöksestä saksalainen vastustaja pääsi eteenpäin. Huhujen mukaan nämä olisivat Hennan viimeiset arvokisat. Kuka haluaa lyödä vetoa? Naisten otteluissa oli mukana myös Nita, joka otteli varsin niukan tappion pitkän puolalaisen kanssa. Nitalla on vielä noin 13 kilpailuvuotta edessä. Miesten ottelupuolelta Tampereen seuraa edusti comebackin tehnyt jokaisen poikakalenterin kansikuvamies Jere Pättiniemi. Ottelussa oli vastassa huomattava määrä irlantilaista kokemusta, joka veti tällä kierroksella pidemmän korren. Jere otteli myös miesten joukkueessa. Loistava voitto saksalaisesta ja niukahko tappio puolalaista vastaan osoittaa, että nyt loppuu comebackit ja homma jatkuu juuri siitä, mihin on jääty.

NitaHenna

Kuvat: Michael Holler

Liikesarjaa tamperelaisista tekivät viime vuoden 2.dan pronssimitalisti Joni Ohtonen, 1.dan vuoden rookie Mikko Mankinen ja taannoin Viking Cupissa loistavat näytöt antanut Nita Mettinen 2.daneissa. Ohtonen teki ensimmäisen kierroksen liikesarjojen aikana muutaman ylimääräisen tekniikan, minkä jälkeen on valitettavasti arvokisoissa hankalaa voittaa erää, vaikka olisi kuinka hyvä tekijä. Mankinen teki ensimmäisellä kierroksella niin hyvin, että vastustajalta lähti olkapää sijoiltaan. Vastustaja yritti kamppailla, mutta ei voittanut. Mikko pääsi ensimmäisissä EM –kilpailuissaan hienosti toiselle kierrokselle ja sai arvokkaan kokemuksen sekä voittamisesta että häviöstä. Nitan italialainen vastustaja oli jalkatekniikoiden osalta juuri sillä hetkellä parempi, joten leikki jäi ensimmäiseen kierrokseen.

JoniMankka

Kuva: Michael Holler

Joni osallistui myös näytösotteluun taisteluparinaan allekirjoittanut. Koimme saman kohtalon kuin vuonna 2014 Italiassa. Vastaan asettui ensimmäisellä kierroksella sarjan myöhemmin voittava joukkue. 2014 se oli Saksa, nyt Norja. Norjalaiset olivat parempia, niin se on. Yksi tuomari oli kuitenkin tamperelaisten kannalla. Allekirjoittaneen osalta kisat jatkuivat vielä joukkue- erikoistekniikoiden ja joukkuemurskausten osalta. Erikoistekniikat menivät heikommin kuin viime vuonna ja jostakin syystä joukkiomme sai vain yhden pisteen. Naisten puolella Henna oli edustamassa Tamperetta loikkimisessa. Valitettavasti myös naiset jäivät ilman mitalia sarjasta. Joukkuemurskaus oli toinen tarina. Tähän lajiin oli nostettu myös jo mainittu Jere Pättiniemi. Jokainen joukkueen jäsen onnistui omassa tekniikassaan, Jere ap joomukissa ja Aleksi dollyo chagissa. Suomen lisäksi Englanti ja Puola saivat puhtaan suoran, joten karsinta ratkaisisi mitalien värin. Unleash the Kalle ja Suomella ei ollut hätää. Tamperelaisille siis kaksi kultaista mitalia joukkuevoimamurskauksesta.

IMG_6218

Kuva: Michael Holler

Hyvät kisat, joita kiiteltiin kaikilta osin. Jokainen mukana kilpailijana, katsojana tai missä tahansa duunissa olleena voi olla tyytyväinen. Teitte just Suomesta asiallisemman oloisen paikan monen silmissä.

0

Add a Comment