Jori Aaltoselle, Jari Hietaniemelle, Lasse Kuusistolle ja Pekka Varikselle Opetus- ja kulttuuriministeriön Liikunnan ja urheilun ansiomerkit

Kirjoittanut: Joni

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Tänä vuonna Suomalaisen ITF Taekwon-Don parista palkittiin neljä pitkän uran tehnyttä opettajaa. Tampereen Taekwon-Do seuran Jori Aaltoselle, Jari Hietaniemelle ja Lasse Kuusistolle myönnettiin Suomen liikuntakulttuurin ansiomitalit kullatuin ristein. Ansiomitalin voi saada pitkäaikaisesta seuratyöstä sekä alueellisesta lajityöstä. Pekka Varikselle myönnettiin Suomen liikuntakulttuurin ansioristi, jonka perusteena on pitkäaikainen valtakunnallinen työ lajin eteen.

Jori Aaltonen on tehnyt pitkän ja merkittävän uran seuravalmentajana ja lajiopettajana Tampereen Taekwon-Do seurassa. Hän on toiminut viimeiset 10 vuotta seuran päävalmentajana kantaen vastuun seuran lajillisesta toiminnasta tänä aikana. Tämän lisäksi Jori on toiminut aktiivisesti ja monipuolisesti jo yli 20 vuotta liittotasolla lajin aseman ja lajitiedon edistämiseksi Suomessa.

Jari Hietaniemi on ohjannut ja opettanut Taekwon-Doa yli 20 vuotta Tampereen Taekwon-Do seurassa. Tämän lisäksi hän on toiminut aktiivisesti ja monipuolisesti jo yli 15 vuotta lajin aseman ja lajitiedon edistämisessä valtakunnallisella tasolla. Seuraopettajana toimimisen ohella Jari Hietaniemi on valmentanut lajimme kilpaurheilijoita aina MM-mitaleille saakka.

Lasse Kuusisto on tehnyt monipuolisen uran ITF Taekwon-Don parissa. Lassen ura Taekwon-Don parissa alkoi Vammalassa, josta 2000-luvun alussa hän siirtyi Tampereen Taekwon-Do seuraan. Pitkän seuroissa tehdyn opetustyön lisäksi viimeiset kymmenen vuotta hän on vastannut Suomen ITF Taekwon-Do ry:n Kilpa- ja huippu-urheiluvaliokunnan tuomaritoiminnasta kansallisella tasolla sekä toiminut Tampereen Taekwon-Do seuran ja Suomen ITF Taekwon-Do ry:n webmasterina yli 10 vuoden ajan.

Pekka Varikselle myönnettiin Suomen liikuntakulttuurin ansioristi. Tämän tunnustuksen hän ansaitsee Suomen pitkäaikaisimpana ja menestyksekkäimpänä maajoukkuevalmentaja. Vuoden 2009 MM-kilpailuissa Suomi sijoittui maailman 4. parhaaksi maaksi ITF Taekwon-Dossa ja edellisenä vuonna (2008) Suomi oli Euroopan 3. paras maa. Pekka Variksen ollessa maajoukkueen päävalmentajana ovat suomalaiset voittaneet kahdeksan henkilökohtaista MM-kultamitalia ja yhdeksän EM-kultamitalia. Kaikkiaan MM- ja EM-kisamitaleita on Suomeen tullut tänä ajanjaksona lähes 100.

0

Add a Comment