Mestari Van De Mortelin leiri Rovaniemellä

Kirjoittanut: Lasse

Arctic Taekwon-Do järjesti Rovaniemellä, keltakankaan liikuntahallissa,elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.8.2017 kansainvälisen otteluseminaarin, jonka vetäjäksi kutsuttiin hollantilainen mestari Willy Van De Mortel, 8 Dan. Hän kuuluu maailman nimekkäimpiin otteluvalmentajiin ja on toiminut Slovenian, Luxemburgin ja Italian sekä nyt Norjan maajoukkueen päävalmentajana.
Leirillä keskityttin  pieniin yksityiskohtiin, jotka voivat nostaa perustasoa hieman korkeammalle. Esille tuli vahvasti myös otteluliike, jokaisen hyökkäyksen tai puollustuksen jälkeen tulisi liikkua pois vastustajan linjalta.

Vaikka leirillä keskityttiinkin vain pieniin yksityiskohtiin tuli sieltä paljon uusia ideoita. Ottelutekniikkaa harjoiteltaessa molemmat harjoittelevat ei vain toinen. Ottelutekniikan harjoittelu oli enemmän sparraamista kuin ottelutekniikkaa.
Kun harjoiteltiin piti aina miettiä parasta mahdollista suoritusta ja yrittää parantaa joka kerta. Kun harjoitellaan ottelutekniikkaa ja molemmat pitävät tästä kiinni kehittyminen on nopeampaa molemmilla.

Leiri oli hyvin fyysinen, mutta iloisia ilmeitä näkyi aina viimeiseen harjoitukseen asti. Kun mestari Mortel opetti tai harjoittelimme, olivat ilmeet keskittyneitä, mutta  tauoilla hymyjä ja nauruja riitti kyllä kaikilla. Jokaisessa treenissä sai antaa kaikkensa aina viimeiseen hikipisaraan asti ja treenin jälkeen vertailtiin jalkapohjia. Sisäpelikenkiä käyttävät harrastajat taisivat saada parhaimmat naurut.

Leirille osallistui 56 harrastajaa ympäri suomea ja myös norjasta saapui kaksi harrastajaa. Yhteenvetona: leirillä oli paljon uusia harrastajia joihin pääsi tutustumaan ja tottakai myös vanhojen tuttujen kanssa pääsi vaihtamaan kuulumisia. Leirillä tehtiin paljon ja harjoitteet olivat hyvin fyysisiä. Uusia ideoita ja treenivinkkejä tuli enemmän kuin tarpeeksi. Kaikkein parasta on kumminkin se kun pääsee treenaamaan ja oppimaan uutta treenikavereiden kanssa ja jakamaan kokemuksen heidän kanssaan.

Mikko Mankinen

0

Add a Comment