World Cup 2016 raportti

Kirjoittanut: Lasse

Kuudennet Taekwon-Don World Cup -kilpailut järjestettiin Unkarin Budapestissa 12.-16.10.2016. Paikalle oli vaivautunut vaatimattomat 1852 kilpailijaa, mikä tekee näistä kisoista lajin kaikkien aikojen suurimmat järjestetyt kilpailut. Kilpailuiden kokoa kuvastaa hyvin sekin, että kilpailuja käytiin viitenä päivänä ja kahdellatoista kehällä. Suomestakin oli mukana yli 50 kilpailijaa, joista kahdeksan edusti Tampereen Taekwon-Do seuraa. Tamperelaisten toimesta nähtiin varsin hyviä suorituksia, joista tietenkin pitää mainita Emilia Romppasen kultamitali » värivöiden liikesarjoista. Tuossa sarjassa oli peräti 59 kilpailijaa, joten siinä saa tehdä liikesarjansa todella hyvin ja tasaisesti voittonsa eteen. Kultamitalin lisäksi sekä Romppanen että Tino Kiviranta ottelivat pronssille » omissa ottelusarjoissaan, josta voi vaan todeta pienen joukkueen saalistaneen hienosti kolme mitalia todella isoista kisoista.

Kokonaistilastiossa 58 maan joukossa Suomi sijoittui mitalitaulukon sijalle 10. Tähän sijoitukseen päästiin voittamalla kuusi kultaa, neljä hopeaa ja 10 pronssia. Tampereen seura oli puolestaan seurakohtaisissa tilastoissa sijalla 59. yhdellä kultamitalilla ja kahdella pronssilla. Yhteensä eri seurojen/koulujen joukkueita oli 236, joten Tampereen seuran sijoitus oli varsin kohtuullinen.

Tampereen seuran joukkueeseen kuuluivat Enni Happonen, Tino Kiviranta, Mikko Mankinen, Nita Mettinen, Joni Ohtonen, Veikka Olden, Emilia Romppanen ja Netta Tiilikainen. Lisäksi Tampereen Yliopiston Taekwon-Don Antti Järvinen edusti näissä kisoissa Tampereen Taekwon-Do seuraa.

Liikesarjoissa Emilian voiton lisäksi Antti, Joni ja Tino etenivät sarjoissaan kolmannelle kierrokselle, mutta muut valitettavasti hävisivät jo ensimmäisellä kierroksella. Koutsin hommia hoitaneen Aleksi Sarkkisen raportin mukaan erityisesti voimakkalla ja terävällä tekniikalla tuntui kisoissa pärjäävän.

Otteluissa Tinon ja Emilian pronssien lisäksi Aleksin erityismainninan hyvistä otteista saivat Nita ja Antti todella pätevistä kahdesta voitosta kovista vastustajista. Veikka voitti yhden ottelun, mutta joutui taipumaan puolalaiselle vastustajalleen toisella kierroksella. Mikko joutui taipumaan jo ensimmäisellä kierroksella.

Kaiken maailman tilastot, kaaviot ja tulokset löytyvät osoitteesta http://wcup2016.pztkd.lublin.pl »

alt

Tampereen Taekwon-Do seuran, Tampereen Yliopiston Taekwon-Don ja Espoon TKD seuran kilpailijoita, huoltajia ja kannustajia Budapestissa.


Emilia Romppaselle kultamitali


Tino Kivirannalle pronssia

0

Add a Comment